sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Noidan luolan rakennusvaiheet

Ensin muotoilin alustan päälle styroksista (tai muusta vastaavasta materiaalista, mitä on helppo käsitella ja on kevyttä). Liimasin osat paikalleen ja maalasin kipsillä. Seoksessa oli enemmän vettä, jotta sitä oli helppo levittää pintaan.  

Pelkkä kipsiseos vielä pinnassa.Kipsin päälle oli helppo maalata ja pinnasta tuli epätasaisen sävyinen automaattisesti.Yksityiskohdiksi maalasin pieniä halkeamia seinille.
Lattian tein itsekuivuvasta savesta.

Kun olin tehnyt laatat suoraan oikealle paikalleen, liimasin ne kuivuttuaan vasta paikalleen.

Koristeeksi kiinnitin sammalta seinille.


Saumasin laatat mosaiikkilaastilla.
Lopuksi tein maahan vielä nurmikkoa ja tarkoituksena olisi vielä tehdä joku köynnös puu viritelmä kiipeämään seinää pitkin. Tästä tuli ihan toimiva ja se oli helppo toteuttaa, mutta seinistä ei tule niin kestävät kuin haluaisin niistä tulevan. Tämä tekniikka osoittautui toimivaksi juuri tälläisiin pieniin töihin joita ei siirretä niin useasti.. pitää vielä jatko kehitellä tätä ideaa oikeaa linnaa ajatellen, josta olisi tarkoitus tulla paljon isompi kuin tästä.

Ajattelin seuraavaksi kokeilla eri materiaalia styroksin sijaan, kuten esim. vaneria. Silloin seinistä tulisi kestävämmät ja kipsiseos pysyisi paremmin paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti