tiistai 6. heinäkuuta 2010

Aikakauslehdistä helmiä

Kodinkuvalehti 12/2010 - oli juttua Afrikasta ja siitä kuinka siellä tehdään helmiä aikakauslehdistä, jotta heillä olisi paremmat oltava, kun helmet menevät myytäväksi. Mikä on mielestäni aivan loistava idea! Halusin tietty heti itsekkin kokeilla miten lehdistä saa helmiä pyöritettyä ja kyllä nämä kokeilu versioksi käyvät oikein mainiosti. Pyöreitä en niistä saanut, enkä semmoisia kiiltäviä kuin lehden kuvissa (pitäisikö lakata jollain?)...mutta ihan kivoja nämäkin ovat.
Näitä pitää tehdä lisää ja sitten jotain koruja niistä... :)

5 kommenttia:

 1. ite tein tollasia pari kuukautta sitte koulussa ja nättejä oli :)
  jotta niistä sais sellaset kivat pyöreet, pitää sitä paperia olla joku metri, ja jos näistä helmistä haluun kiiltävät ja kestävät, ne kannattaa lopuks jollain liimalla tai liimavesiseoksella lakata :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kivoja helmiä. Katselin itsekin samaa juttua, mutten saanut kokeiltua. Huomasitko kun kysäisin kannunkaavaa aikaisemmin? Mistähän sen löytäisin uudestaan, kun linkki hävisi vanhan tietokoneen hajottua?

  VastaaPoista
 3. Keskustelin Maailma kylässä -festareilla afrikkalaisten helmien tekijöiden kanssa siitä kiillosta ja he sanoivat, että helmien päälle on isketty kolme lakkakerrosta. Paperihelmiä voi tosin pintakäsitellä myös ihan Erikeeper-tyyppisellä liimalla, joskaan sillon lopputulos ei ole niin kiiltävä. :)

  VastaaPoista
 4. Heip!

  Nuo helmet on kyllä tosi kivoja kun kaikista tulee niin erilaisia ja värikkäitä. Joo, oon kuullu että ne kannattaa lakata, vaikka muutamaanki otteeseen, tulee kova ja paksumpi pinta. Pitänee itseki testata ja ostaa jotain lakkaa :)

  PS. Blogissani arvotaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kommenteista KAIKILLE! :)

  LeLisbeth: Kiva kun olette koulussa tehneet, ei meillä vaan tämmöisiä tehty (nimimerkki_katkera)! :D

  Villiviini: Juu, en vain muista kommentoisinko sinulle jo jotain...mutta enää en kyllä yhtään muista mistä kannun kaavat löysin...mutta kyllä googlesta pitäisi löytyä kun vain jaksaa etsiä! ;) Tsemppiä!

  Riikka: Hyvä tietää, kiitoksia! Ja voi kun olet päässyt jonnekkin Maailma kylässä - festareille! :D En ole ennen kuullut moisista, mutta kuulostaa jo nyt mielenkiintoisilta! Täytyy tutkia asiaa ja vähän googlettaa! ;)

  Bermudan Jenni: Juu, yrittän kehitellä jotain lakka suunnitelmaa! P.s. osallistuin arvontaasi! ;D

  VastaaPoista